Édességből soosem elég :3
Hozzávalók:
20 dkg liszt
3 csapott teáskanál sütőpor
15 dkg kristálycukor
1 cs vaníliás cukor
15 dkg puha vaj
2 tojás
10 dkg apróra vágott mogyoró
10 dkg apróra vágott étcsoki
Elkészítés:
A lisztet, sütőport, cukrot, vaníliás cukrot, vajat és a tojásokat robotgéppel összekeverjük, majd hozzá fakanállak a mogyorót és az étcsokit.
Sütőpapírral kibélelt tepsire 2 teáskanállal inkább magasabb, mint szélesebb halmocskákat teszünk, egymástól azért távolabb, mert a melegtől a vaj miatt kicsit szétterül. 200°-ra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük, sütőrácson hagyjuk kihűlni!
Elkészítési idő: 10 perc
Hozzávalók:
10 dkg tejcsokoládé
2 evőkanál kakaó
3 evőkanál búzadara
3 dl tej
10 dkg kristálycukor
25 dkg liszt
fél cs. sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
2 tojás
2 cs. vaníliás cukor
2,2 dl tejföl
0,8 dl olaj
A tetejére: porcukor
Elkészítés:
A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot és a búzadarát. Folytonos keverés mellett sűrűre főzzük. Amikor langyosra hűlt, 1 cs. vaníliás cukorral elkeverjük. A muffin formákat papírkapszlival kibéleljük, a sütőt előmelegítjük. A tojást habosra keverjük a cukorral, a megmaradt vaníliás cukorral, tejföllel, olajjal.
A csokoládét megolvasztjuk, a kakaóval elkeverjük, és a tojásos masszához adjuk. Belekeverjük a sütőporral és a szódabikarbónával elvegyített lisztet, és összedolgozzuk. 1-1 evőkanálnyit a formákba adagolunk. Ezután púpozott teáskanálnyi tejbegrízt teszünk rá, majd a forma háromnegyed részéig befedjük a masszával.Előmelegített sütőbe toljuk, 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük. Ezután néhány percig még a formába hagyjuk. Tetejére porcukrot szitálunk.
Hozzávalók
500 g darált háztartási keksz
200 g porcukor
30 g keserű kakaópor
2 dl tej
1 tk. rum vagy rumaroma
Kókuszos töltelékhez:
100 g puha sütőmargarin vagy vaj
80 g porcukor
80 g kókuszreszelék
Meghempergetni:
5-6 dkg kókuszreszelék
Elkészítés
1. A kakaós tésztához a kekszet a porcukorral, a kakaóporral, a rummal, és a tejjelösszedolgozom, majd elkészítem a krémet. Ehhez amargarint/vajat a porcukorral habosrakeverem, majd beledolgozom a kókuszreszeléket is.
2. A kakaós masszát két, kókuszreszelékkel megszórt folpack között 30x20 centisrelapítom. Leveszem a felső folpackot, és a kókuszos krémet rásimítom, majd az alsó folpacksegítségével minél több csavarással fölgöngyölöm. Legalább 1 órára a hűtőszekrénybeteszem, majd vékony szeletekre vágva tálalom.